Återställning ECU efter misslyckad programmering

Ibland händer det att man av olika anledningar misslyckas med en programmering, oavsett om det är med OEM-verktyg eller med eftermarknadsverktyg vid t.ex motoroptimering. Det blir oftast extremt kostsamt då det i princip alltid innebär att en fabriksny ECU måste monteras och programmeras. Vi kan i många fall återställa ev. programvara som har blivit korrupt eller gått förlorad. Kontakta oss så kan vi ev. hjälpa till med en återställning av ECUn. Vi kan även hjälpa till med diverse andra styrenheter som har blivit korrupta, t.ex CAS-moduler, FRM-moduler, kombiinstrument mm.

Programmering av begagnade växellådor

Vi kan återställa eller klona begagnade växellådor av olika tillverkare t.ex:

Mercedes 7G
VAG DSG
BMW 8HP
Renault GETRAG

 

Återställning Mercedes ISM

Återställning av begagnade ISM-moduler till Mercedes:

Mercedes A Class
Mercedes CLK
Mercedes CL
Mercedes CLS
Mercedes E-klass
Mercedes GLK
Mercedes ML

Avprogrammering av ECU

Möjligheten att kunna avprogrammera eller "gifta ur" begagnade styrenheter är något vi på OBD Tuning satsar hårt på. Vi vet vilka krav våra verkstadskunder har och vilken service vi måste leverera för att kunna garantera en snabb och kostnadseffektiv lösning.

Vi kan idag gifta ur hundratals olika styrenheter. Det här är ett smidigt sätt att kunna återanvända en begagnad styrenhet, som för en märkesverkstad är låst så att de ej kan programmera in den till en annan bil.

Peugeot/Citroën EGR-problem

Efter byte av EGR-ventil så kan felkoderna ha "frusit fast" i motorstyrenheten. Även om EGR-systemet fungerar och bilen går perfekt så lyser motorlampan och felkoder finns lagrade i bilen.

PSA:s lösning på det här är att köpa en fabriksny motorstyrenhet för att kunna radera felkoderna från systemet.

Det gäller följande motorstyrenhet:

  • Bosch EDC16C34 (som bilden till vänster illustrerar)


Istället för att behöva köpa en ny styrenhet så skickar ni in den "felaktiga" till oss så avhjälper vi problemet till en bråkdel av priset på en ny styrenhet. För aktuella priser -  ta kontakt med oss.